התחדשות כיכר בזל

תל אביב

כתובת

עיריית תל אביב

לקוח.ה

הושלם, 2020

סטטוס

זהו הפרויקט הטקטי הראשון שבוצע בעיר תל אביב-יפו בכיכר בזל פינת אשתורי הפרחי, בעבודת צוות עם משרד אדריכל העיר וקרן אורבן 95 והיה להצלחה כבר ביום הקמתו. הכיכר עמדה שוממה במשך שנים רבות, היא צמודה לכביש, ונבנתה מעל חניון ציבורי, כל זאת בזמן שתושבי האזור היו צמאים למרחב עירוני שיהווה מוקד עניין עבורם. המטרה הייתה לעשות התערבות טקטית במרחב הציבורי מתוך רצון לייצר מקום שהייה מוצל עבור הולכי רגל, משפחות וילדים.

הרעיון התכנוני והעיצובי נבע מהמודול שיוצרים אבני הריצוף בכיכר - ריבועים במידה 7 על 7 מטר, מתוכם נוצרו כמה מודולים לשהייה ומשחק. בשלב ראשון יצאו לביצוע שני מודולים שהיוו פיילוט לתכנון כלל הכיכר. מודול אחד מהווה מתחם המאפשר להורים לשבת בצל, בזמן שהילדים יוכלו לשחק בסמוך, וליהנות ממרחב בטוח וישיבה. המודול השני מאפשר אזור פיקניק, ישיבה על כסא מונח על המדשאה, או רביצה על הספסל הגלי החוזר בשני המודולים שיצאו לביצוע.

הפרויקט נעשה בשיתוף humankind city

© 2020 by Nadel Roizin Architects

צרו קשר

אדר' אהוד נדל 

054-496-9256

אדר' נטלי רויזין

052-830-5355

נדל רויזין אדריכלים

גבעתיים, ישראל

office@nadelroizin.com

  • Facebook
  • אינסטגרם
  • ווטסאפ
  • מייל