בית הפסטל: דירה למשפחה אמיצה שאוהבת הרבה צבע

מערכת וואלה

WALLA

17.04.2022

הפרויקט: דירה במרכז תל אביב
שטח: 100 מ"ר
דיירים: זוג + 2
תכנון ועיצוב: נדל רויזין אדריכלים
אריחים חיפויים, ריצוף, כלים סניטריים: אלוני

זוג עם שני ילדים רכשו דירה במרכז תל אביב והחליטו לשפץ אותה לפי צרכי המשפחה וטעמם האישי. הדירה ממוקמת באזור מרכזי בלב הפועם של תל אביב בבניין ישן, והיתה מתוכננת לפי סטנדרטים של דירות בשנות ה-70 עם מטבח מופרד, שירותים מחוץ לחדר הרחצה ומרפסות שירות סגורות. התכנון המחודש עשה שינוי מבני בדירה והיא הותאמה לצרכי המשפחה לטעמם ולאופיים. העיצוב מודרני צבעוני ושמח ומתוכנן בנגרות מותאמת ומדוייקת בכל חלקי הבית.

פתיחת המטבח הייתה ההחלטה הראשונה שהתקבלה מתוך מחשבה שהחלל הגדול והמרווח מתאים הרבה יותר לצורת החיים המודרנית ומגדיל משמעותית את החלל הציבורי. האתגר התכנוני היה שגם לאחר הפתיחה שלו, המטבח היה צר במיוחד ולא ניתן היה להכניס שני מודולים של 60 ס"מ זה מול זה כפי שנהוג במטבחים כאלו. הפתרון היה לייצר יחידה צרה יותר עם יחידת כיריים רוחבית צרה וארוכה, שהופכת לאי רחב שמחבק את הקיר וכך להרוויח מכל העולמות. לארונות המטבח נבחר גוון ירוק מנטה בהיר ומקסים, שמכניס צבע וסטייל לחלל הציבורי בשילוב שיש גרניט פורצלן בדוגמא עדינה של שיש לבן.

פינת האוכל והסלון משקיפים כבר מהכניסה אל חלון גדול שצופה לעיר מגובה הקומה החמישית ומכניס המון אור טבעי לחלל. מבנה הבית מפריד בצורה מוחלטת בין האזור הציבורי לפרטי, על ידי דלת הזזה נסתרת שמאפשרת חיבור וניתוק בהתאם לסיטואציה.

חדר הרחצה הכללי נוצר למעשה מחיבור של שירותים ומקלחת נפרדים שהיו בדירה בתצורתה המקורית. אחת הבקשות של דיירי הבית הייתה לייצר בחדר הרחצה של הילדים שני כיורים ולכן ארון הכיור גדול יחסית. רצפת חדר הרחצה הכללי צבעונית במיוחד בגוונים של כחול וירוק על רקע אפור, ולכן עבור ארון הרחצה נבחר צבע כחול שמקפיץ את הצבע מאריחי הרצפה.

"בשיפוץ של דירות ישנות תמיד יכולות להיות הפתעות ולכן נדרשת מעורבות רבה בשלב הביצוע, מעורבות ויצרתיות במציאת פתרונות", אומרת נטלי רויזין, האדריכלית שאמונה על עיצוב הדירה הזאת ומשרדה (נדל רויזין אדריכלים) מתמחה בעיצוב חללי מגורים קומפקטיים. ואתגרים כאלה אמנם התעוררו גם בפרוייקט השיפוץ הזה. למשל בשלב שבירת הקירות התגלה בחדר הרחצה צינור שלא ניתן היה להזיז, ולכן הוחלט לייצר ממנו קיר מפריד בין האמבטיה לאסלה. הלימון הפך ללימונדה כיוון שהפתרון יצר תכנון מעניין ואינטימי יותר באמבטיה.

חדרי הילדים תוכננו ועוצבו בהתאם לגיל ולאופי של כל ילד. שילוב של צבעים מיוחדים בקירות ובנגרות הם שנותנים לכל חלל את אופיו הייחודי והשמח.

פינת עבודה הייתה אחת הבקשות של דיירי הבית. הדירה שופצה בימי קורונה ולכן פינת עבודה מהבית הייתה הכרחית. "לצורך כך יצרנו אזור בתוך תחום החדרים, תחת חלון גדול ונעים ובנגרות מוקפדת על מנת לייצר חוויה עבודה אופטימלית", אומרת רויזין. "בהמשך ניתן יהיה לסגור את האזור בקירות זכוכית, אך הוחלט בשלב ראשון להשאירו פתוח, כיוון שזמן השימוש הוא לרוב כשדיירי הבית הקטנים והרועשים אינם".

סוויטת ההורים תוכננה כחדר הגדול ביותר מבין חדרי השינה והותקנה בה יחידת נגרות שכוללת ארון משולב טלוויזיה על מנת למקסם את שטח האחסון. האריחים של חדר הרחצה בסוויטת ההורים היו בחירה אמיצה ומאתגרת במיוחד עבור הקבלן, כיוון שאלו אריחים משושים שתוכננו בפריסה מדוייקת והביצוע נעשה לפיה. על מנת לתת לאריח הייחודי במה הוחלט לעלות איתו גם על קיר המקלחת. הצבעוניות החזקה הוגבלה לאיזור אחד, בארון רחצה עשוי פורניר שקיבל גוון ג'ינג'י.

  • Facebook
  • אינסטגרם
  • ווטסאפ
  • מייל