בבית אחד בגבעתיים: דירת הגן של האח, הדופלקס של האחות

יוליה פריליק- ניב

מאקו ליבינג

19.04.2022

אח ואחות עובדים יחד בסוכנות הביטוח המשפחתית, דג סוכנות לביטוח, ומשפחותיהן גם מבלות ביחד בחופשות – עד כאן מדובר ביחסים משפחתיים חמים אך לא יוצאי דופן. אבל מה שיוצא דופן הוא שמשפחותיהם גם חולקות בית פרטי בגבעתיים – האח, אשתו וילדיהם (בן 7 ובת 3) בדירת הגן; האחות, בעלה ושתי בנותיהם (6, 3) בדירה מעל. לאחרונה אף נעשה בשתי הדירות שיפוץ יסודי בתכנונם של בני הזוג אדריכלית נטלי רויזין ואדריכל אהוד נדל, בעלי משרד נדל רויזין אדריכלים. "כל משפחה נתנה לבית שלה את האופי והסגנון שלה - בקומת הקרקע הדירה בסגנון קלאסי, ובקומה העליונה בסגנון מודרני", אומרת רויזין.

הבית נבנה לפני שנים רבות על ידי אדריכל לא ידוע, ובמסגרת השיפוץ נוסף לכל דירה ממ"ד ששטחו כ-16 מ"ר. שטחה של דירת הגן הוא כ-100 מ"ר בנוי, והדירה העליונה כוללת שתי קומות – אחת שטחה 100 מ"ר וקומת גג ששטחה כ-40 מ"ר. גרם מדרגות חיצוני שחור, מעוטר בצמחייה שופעת, מוביל ישירות לקומה העליונה. דלתות הכניסה לשתי הדירות שחורות מבחוץ, אך כאן בערך נגמר הדמיון. אפילו הדלתות שונות מבפנים בצבען – בדירה התחתונה הדלת צבועה מבפנים בלבן, ובדירה העליונה היא שחורה.

למעלה: דופלקס בסגנון מודרני



בקומה העליונה בחרה האחות בסגנון עיצוב מודרני עדכני עם נגיעות צבע. בקומת הכניסה נמצא החלל הציבורי, הכולל מטבח, פינת אוכל וסלון, יחידת ההורים והממ"ד ובו חדר הבנות. מימין לדלת הכניסה נמצאת פינת האוכל התחומה בארון ובו מערכות הבית ובר משקאות. בארון משולב חיפוי סרגלי עץ, החוזר במקומות נוספים בבית. רצפת הבית מחופה באריחי גרניט פורצלן אפורים.

מול הדלת נמצא המטבח, הבנוי בשני קווים מקבילים בירוק עז. "אנחנו כמעצבים אוהבים להכניס צבע לפרויקטים שלנו. אנחנו לא מתחברים לבתים של שחור-לבן-אפור. אנשים שחוששים מהכנסת צבע יכולים לשלב אותו בקירות ובפריטי הנגרות, ואת הבסיס – הרצפה והאריחים –להשאיר ניטרליים", אומרת רויזין. מול המטבח נמצא הסלון, המרוהט בספה אפורה ושני שולחנות. לצד הסלון, מתחת לגרם המדרגות, יש פינת ישיבה נוספת.כדי למצוא פתרון לטלוויזיה תכננו רויזין ונדל ארון ברזל שחור שנבנה בחברת פרולנקו וחובר לאי המטבח. "מכיוון שזה אלמנט ברזל שמוטמע בתוך מטבח עשוי עץ, היה צריך לדייק על הסנטימטר כדי שהכל ישתלב בהרמוניה", מסבירה רויזין. "כך המגבלה הפכה ליתרון כי הטלוויזיה גם מסתירה את אזור הכיריים שבדרך כלל יותר מבולגן". קיר זכוכית מפריד בין החלל הציבורי למרפסת ובה מטבח חיצוני, הבנוי על אותו ציר של המטבח הביתי. המטבח החיצוני כולל גריל, טאבון פיצות ומקרר בירות, ומעליו יש "קיר ירוק" של צמחי תבלין.
חידת ההורים עוצבה בצבעים רגועים של לבן ושחור ועץ בצבע טבעי, וקיר זכוכית שקוף מפריד בין חדר השינה לחדר הרחצה. "זה לא מתאים לכל אחד אבל זה אלמנט שמגדיל את החלל", אומרת רויזין. כתם הצבע הבולט בחלל הוא ארון הכיור, הצבוע בצבע דומה לצבע המטבח. גם בארון הכיור וגם בארון הקיר הגדול שולבו סרגלי עץ. בחדר הבנות שולבו כל המערכות החיוניות לממ"ד תקני בעבודת הנגרות המדויקת. בחדר נבנתה מיטת קומתיים ייחודית, וגרם המדרגות כולל מגירות. החדר מעוצב בתכלת ובלבן עם עץ בצבע טבעי, וקיר אחד מחופה בטפט בדוגמת טרצו.

לקומת הגג מוביל גרם מדרגות מתכת עם מדרכי עץ ומתכת. בחלקו התחתון המדרגות רחבות ומסיביות ואף משמשות לישיבה, ואילו בחלק העליון הן קלילות ומרחפות. בקומה העליונה יש חדר משחקים, חדר אורחים המשמש כחדר עבודה, וחדר רחצה עם ארון ורוד. בעתיד יוכלו החדרים לשמש כחדרי השינה של הבנות. רצפת הקומה העליונה מחופה פרקט ודלת זכוכית מובילה למרפסת גג.

למטה: דירת גן בסגנון קלאסי



לעיצוב הדירה התחתונה הייתה שותפה מעצבת הפנים שחר ז'ורנו, שעזרה לבני המשפחה בבחירות של חלק מהאלמנטים בחלל המרכזי. לדירה שתי חצרות – קדמית ואחורית. רצפת החלל מחופה מיקרוטופינג חלק, ובכניסה לבית נמצא החלל הציבורי, הכולל מטבח, סלון ופינת ישיבה. המטבח, הבנוי בשני קווים מקבילים, מחופה עץ פורניר חם בעל מסגרות במראה קלאסי. מולו ניצבת ספת רי"ש עם ריפוד אפרפר. מחיצה נמוכה מפרידה בין החלל המרכזי לפינת ישיבה ובה מושבי בנויים מגבס. על המחיצה ניצבת הטלוויזיה, כך שאפשר לסובב אותה הן לסלון והן לפינת הישיבה. קיר זכוכית מפריד בין החלל הציבורי לגינה האחורית המחולקת לאזור מחופה דק ובו בית עץ לילדים, ואזור מרוצף במדרכי בטון ובו מטבח חוץ ופינות ישיבה.
ם כאן מפריד קיר זכוכית בין חדר השינה לחדר הרחצה ביחידת ההורים. בחדר השינה ניצבת מיטה דומיננטית עם ריפוד אפור. בחדר הרחצה רצפת המקלחון מחופה באריחים בגוון חום-אדמדם, וארון הכיור עשוי עץ עם נגיעות פליז. חדר השינה מתחבר לממ"ד השמש כחדר ארונות עם פינת ישיבה ופינת עבודה. בחדרו של הבן יש מיטה שחלקה העליון משמש למשחק, וחדרה של הבת בעץ ובגוני כתום, ורוד וירוק.



תכנון ועיצוב: נדל רויזין אדריכלים

לעיצוב הדירה התחתונה הייתה שותפה מעצבת הפנים שחר ז'ורנו

גינה למטה: אליה זייטמן - גינון ואליה

גינון מרפסת וקיר ירוק למעלה: ואטרו אדריכלות נוף



  • Facebook
  • אינסטגרם
  • ווטסאפ
  • מייל